Saturday, 24 March 2012

MyGMJ












What is MyGMJ??? Apa itu sebenarnya MyGMJ...
MyGMJ itu adalah singkatan kpd Malaysia global March to Jerusalem...

sekarang pihak Aqsa Syarif sedang mengutip data untuk disumbangkan kepada Palestin... pihak Aqsa Syarif mensasarkan untuk mencapai target RM 10 000.00 pada 30 March tersebut... program ini sebenarnya telah bermula dr 1 March lg tp kemuncaknya adalah pada 30 March di Stadium Melawati.. Semua orang dari utara, selatan, timur dan barat akan berkumpul di sana... Bukan hanya Malaysia yang melakukan benda ni...tp seluruh dunia.. Pada 30 March 2012 nanti seluruh dunia akan mengadakan perarakan dan kemuncaknya wakil2 dari seluruh dunia akan berkumpul di Jordon sebelum berusaha untuk masuk ke Palestin..

apalah kiranya untuk kita menyumbangkan sedikit rezeki yang kita ada untuk saudara2 kita di Palestin...

lebih lanjut boleh view page MyGMJ sendiri .. 

Rasulullah saw bersabda : Sesungguhnya amal yang dicintai Allah adalah yang sedikit tetapi berterusan

















dpt dr fb MyGMJ seketika td


‎"Bila neraka ini akan berakhir? Keadaan di Gaza tu semakin teruk .. hari ini bekalan kuasa (hampir 24/7) takde bahan api, takde gas nak masak, takde air sebabnya elektrik jana kuasa rosak lama sangat!

Makin teruk..nak ke tempat kerja, tak dapat. nak ke sekolah tak dapat, bukan murid je, cikgu pun. pelajar universiti menderita sekali.. tidak lama lagi kami akan gunakan api untuk memasak dan minyak masak untuk gerakkan kereta kami .. kami lebih tertekan dan kecewa .. hidup di Gaza macam dah nak mati, seorang pun tak kan tahu bila neraka ini akan berakhir.

Kami menyeru masyarakat antarabangsa bertindak segera untuk menyokong penduduk Gaza. tolong sumbang kepada kempen2 di Malaysia, utk Semenanjung Gaza."

Ini S.O.S dari Gaza. Apa yang anda nak sumbang?




No comments:

Post a comment