Thursday, 22 March 2012

My Lovely Adik-Beradik

Assalamualaikum…

Haaaa…skrg masa nk story mory ttg adik-beradik saya ...


 ~da boley agak kn yg mana abg long~

Ok…first skali..
Sy ada seorang abang…nama diberi MUHAMAD KHAIRUL ASRAF.. tua setahun je dr sy… (21 la)…kami berdua sama2 lahir x cukup bulan dulu , 7 bulan la.. kwn baik n kwn gaduh dr kecik sampai besar mcm ni… dgn dia lau kt umah skali x gaduh x sah… pg2 dh gaduh nk kejut dia solat subuh… mlm2 gaduh sbb dia slalu blk lewat… g main futsal la, g lepak ngan kawan la… yg blh jd gaduh sbb slalu wat mak ayah risau…slalu blk lewat la kan..mana mak ayah x marah…

Adik plak ade 4 orang..


 ~mamat penjual pokok~hehehe
Adik yang first da abis SPM…nama ZULKIFLI.. ok la result dia..padahal lebih kurang saya je..teror la tu… tahniah la..dia ni senang skt lau bercakap sal pelajaran ke, apa2 yg dia xtaw..mudah dgr ckp org…x mcm abg long dia..wat sakit ati je law ckp… xtaw la dia nk sambung mana lepas ni…ayah suruh sambung diploma..dia ikut je kot…xtaw la… tgk rezeki Allah bg la kan…sbb Allah dah sediakan flow utk kita kn..ikut je… tp kena usaha jgk…jgn berserah je semata-mata..



 ~pekerja ladang teh boh~
Adik yang second ni girl,
Nama NOOR FATHIAH.. umurnya 15 tahun…dan  PMR dah… bdk ni jenis pandai terlebih ckt dr adk-beradk dia yang lain… blh dikira scorer la kt sekolah… padahal kt umah bukan blaja mana pun… lau belajar pun kul 10mlm baru bukak buku… bukak buku plak depan tv..mcm mana dia belajar xtaw la…tp skrg duk asrama sbb kt sekolah dia plajar yg nk amik exam besar (besar ke??)  arap dia dpt bg yg terbaik la utk PMR nanti…harapan mak ayah tu…


~nelayan nk turun ke laut~
Adik yg ketiga,
Yang ni paling nakal… nama MUHAMAD  KASYFUL AZIM.. nama ni abg long yang bagi… eh2 lupa lak..nape ckp dia nakal ye..mmg la nakal..nk suruh sembahyang kena bebel dulu.. nk suruh ngaji kena ada rotan dulu.. kejenya main game memanjang..ari tu skali call dia..dia ckp kena marah ngan mak..tanya la sbb apa …xckp.. tp ayah ckp dia kena marah sbb slalu main game..padan muka.. dia tu dah la nk UPSR  dah tahun ni..tau main2 je kejenya.. dah la tu manja sgt…dh mcm anak bongsu dah..padahal ada adik ag.. kena marah skt da nangis…apa la adik aku sorang ni



~ peace yow~
Adik yang last,
A girl yang sgt cerewet…kena gene mak barangkali..hahaha.. nama NOOR AIN ZULAIKHA.. yg ni saya pulak yang bagi nama..hehehe… adik yang ni kadang2 mudah nk handle, kadang2 pening pale gak nk suh dia buat benda… mesti ade je benda yang dia pertikaikan.. kadang2, lau dia kena p ngaji Quran.. mesti dia tanya Angah x p x pe plak.. (Angah tu adk yg PMR tu)..  Ayat ayah yg saya dah hafal…Angah xpe..Angah dah khatam Quran...hehehe..sporting seyh ayah…lau saya xtaw la nk cpk apa…ngan budak2 bukan boleh duk kira sangat..kadang bila mai soalan pelik2 dia tu..xtaw la saya nk ckp apa..

Ok..dah cukup la tu…
Saya sayang adik-beradik saya…(walaupun slalu gaduh)
Mak slalu ckp..GADUH LA MCM MANA PUN NGAN ADIK-BERADIK..NATI SUSAH DORANG JUGAK YANG KITA CARI NANTI… 
betul x??? mmg la..sape lagi yang nak tolong kita lau bukan darah daging kita sendiri kan..hehehe

Ok that’s all…. Papaiiiiii.

* eh3 sblm tu...hehehe




No comments:

Post a comment